İL TEŞKİLAT TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
22 Ekim 2021, Cuma

İl teşkilat toplantımız Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yusuf Dural’ın teşrifleriyle, şube yönetim kurulumuz, İlçe temsilcilerimiz ve işyeri temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Genel Başkanımız Semih Durmuş; 6. Dönem Toplu Sözleşme ile sağlık çalışanlarının yüzünü güldürecek kazanımlara imza attıklarını dile getirdi. Konuşmasında sözleşmeli personel sorununa da değinen Durmuş, bu sorununun Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in de içinde yer alacağı çalışma ile 2022 yılında çözüme kavuşacağını kaydetti.
“Sağlık Çalışanları Kendinden, Ailesinden, Çocuğundan Fedakarlık Yapması Gerekiyor”
İdari izinli günlerde tüm kamu çalışanları izinli iken sağlık çalışanlarının ne izin kullanabildiğini ne de nöbet ücreti alabildiğini hatırlatan Durmuş, “Resmi ve dini bayram tatilleri sebebiyle verilen genel idari izin günlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmesini sağladık. Böylelikle büyük bir adaletsizliğin önüne geçmiş olduk” diye konuştu. Pandemi döneminde özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin sorunlarının tümünü çözüme kavuşturmak için mücadeleye devam ettiklerini belirten Durmuş, istihdam yetersizliğine de değindi.
İstihdam yetersizliği nedeniyle sağlık emekçilerinin yoğun tempoyla çalıştığına vurgu yapan Durmuş, “Bugün bir sağlık çalışanı arkadaşımız 130 saate varan fazla mesaiyle çalışmak zorunda kalabiliyor. İnsanlığa hizmet veren sağlık çalışanları, insanüstü bir çaba ile kendilerinden ödün vererek çalışıyor. Kendi özelinden, ailesinden, çoluğundan çocuğundan fedakarlık yapması gerekiyor. Bizler bu alın terinin, bu fedakârlığın hakkını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Genel Başkanımız 6. Dönem toplu sözleşme kazanımları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.
Genel Başkan Yardımcımız Sayın Yusuf Dural: Teşkilatımızın Çalışmaları Sayesinde Günden Güne Büyüyoruz
Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Dural, teşkilatın her zaman sahada çalışanların yanında olduğunu söyleyerek, “Toplu sözleşme kazanımları uzun süren bir mücadelenin sonucunda elde edildi. Sahanın beklentilerini ve sorunlarını bilerek taleplerimizi hazırladık ve şükürler olsun kazandık. Sahada sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın Sağlık-Sen’e olan güvenine şahitlik ediyoruz. Teşkilatımızın çalışmaları sayesinde günden güne büyüyoruz. Elbette sorunlarımızın çözülmesi için mücadelemize devam ediyoruz” diye konuştu.
Muğla Şube Başkanımız Özcan Çiçek: Haklarımızı Koruma ve Geliştirme Misyonuyla Çalışıyoruz
Muğla Şube Başkanımız Özcan Çiçek; sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mali, özlük ve sosyal haklarını koruma ve geliştirme misyonuyla hizmet verdiklerini belirterek, ilke ve değerlerden ödün vermeden sendikayı layıkıyla temsil etmeye çalıştıklarını söyledi.
Çiçek, “6. Dönem Toplu Sözleşme masasında bizlerin haklarını en iyi şekilde savunan, strateji geliştiren, dersine çalışarak masaya oturan, aynı zamanda sağlık ve hizmet kolunda şu ana kadar ki en iyi kazanımlara imza atan başta Genel Başkanımız Semih Durmuş olmak üzere yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Şube Başkanımız Özcan Çiçek Genel Başkanımız Semih Durmuş’a hediye olarak teşkilat üyelerimizin son bir haftada verdikleri emeğin karşılığı olan 110 üyelik formunu takdim ettiler.
Soru cevap şeklinde süren toplantının ikinci bölümünde Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız teşkilat mensuplarımızın sorularını cevaplandırdılar.
Kurum ve Kuruluşlara Ziyaret
İl Divan Toplantısı öncesi hastane, kurum ve kuruluşlarda sağlık çalışanlarını ziyaret ettik. Genel Başkanımız Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Dural’a Muğla Şube Yönetim Kurulu olarak eşlik ettik.
Saha turuna İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanlarına ziyaretle başladık. İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer ile de bir araya geldik. Ziyaretlerde, kazanımlar hakkında bilgi verilerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulunuldu.
112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan sağlık emekçilerini ziyaret ettik.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına ziyaret gerçekleştirildi. Çalışanlara toplu sözleşme kazanımlarını anlatıldı. Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan ile bir araya geldik.
Koronavirüs aşı çalışmalarında Türkiye birincisi olan Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi aşı ekibinde görevli sağlık çalışanlarını da ziyaret eden heyet, ekipteki çalışanları ayrı ayrı tebrik etti.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı’yı ziyaret eden heyet, Muğla’da görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının talep ve beklentilerini paylaştı.
İl teşkilat toplantımızın gerçekleştirilmesini müteakip Ak Parti Muğla İl Başkanı Sayın Kadem Mete'yi ziyaret eden Genel Başkanımız Sayın Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Dural’a Muğla Şube Başkanımız Özcan Çiçek ve Yönetim Kurulu eşlik etti.



PAYLAŞ :