Sosyal Hizmet Çalışanları Ankara’da Bir Araya Geldi
05 Mayıs 2023, Cuma

Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Sağlık-Sen Ankara 4 Nolu Şube tarafından düzenlenen Temsilciler Toplantısına katıldı. 

7. Dönem Toplu Sözleşme öncesi değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve talepleri konuşuldu. 

Toplantıda katılımcılara seslenen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek konuşmasına başladı. Asrın felaketi olarak değerlendirilen depremlerde, büyük acılar yaşandığını söyleyen Baykan, her zaman olduğu gibi bu acıda da milletin ve ülkenin yanında olduklarını ve yaraları sarmak için seferber olduklarını anlattı. 

“Sınavların Sonuçları Bir An Önce Açıklanmalı"

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in emek, hak, adalet ve alın terinin savunucusu olduğunu söyleyen Baykan, “Merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimiz sendikal mücadelemizi tanımlarken ‘Bizim amacımız; sadece almak, daha çok almak değildir. Üretimi ve kaliteyi arttırmak, daha verimli, daha huzurlu bir çalışma ortamı oluşturmaktır. Bizi yönetenlere yol göstermek, alternatif çözümler üretmektir’ diyordu. Aynı amaç ve uğurda emek ve alın teri mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Baykan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarının sonuçlarının açıklanmadığını hatırlattı. Baykan, sınavların sonuçlarının  bir an önce açıklanmasına yönelik girişimlerde bulunduklarını söyledi. 

“Açtığımız Dava Neticesinde Sözleşmeli Personel Sosyal Hizmet Tazminatından Yararlanabilecek”

Sosyal hizmet tazminatı kazanımı hakkında bilgi veren Baykan, tazminattan yararlanamayan ÇEKOM çalışanlarının da bu kazanımdan faydalanabilmesi için mücadele ettiklerini dile getirdi. Sağlık-Sen’in açtığı dava neticesinde sözleşmeli olarak görev yapan sosyal hizmet çalışanlarının da artık sosyal hizmet tazminatından yararlanabileceğini belirten Baykan, Danıştay tarafından verilen kararın bir an önce uygulanabilmesi için çalıştıklarını söyledi. 

Adli Tıp Kurumu’nda görevli sağlık çalışanlarının sorunlarına da değinen Baykan, çalışanların ek ödeme tavan oranlarının, günümüz ekonomik şartlarına bakıldığında oldukça düşük kaldığı ifade etti.  Baykan, Sağlık-Sen olarak Adli Tıp Kurumu’nda görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödemeleri ile ek ödeme tavan oranlarının artırılmasına yönelik girişimlerde bulunduklarını dile getirdi.

“İlkeli ve Dik Duruşumuzla Yolumuza Devam Edeceğiz” 

Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in dik duruşundan taviz vermeden yoluna devam edeceğini belirten Baykan, “Dün olduğu gibi bugün ve yarın da milletimizin, ülkemizin ve istikrarın yanında olacağız. Türkiye’yi geçmişe döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 14 Mayıs’ta ilkeli ve dik duruşumuzla yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Medet: Saha İle İç İçe Çalışıyoruz

Sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşması noktasında mücadeleye yılmadan devam ettiklerini dile getiren Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Eyüp Medet, “Bugüne kadar sosyal hizmet çalışanları için önemli kazanımlar elde edildi. Bu Sağlık-Sen'in başarısı. Bunu kimse görmezden gelemez. Dün olduğu gibi bugün de sahayla iç içe çalışıyoruz. Sosyal hizmet çalışanlarımızla istişareler ediyor, sorunları ve çözüm önerilerini birlikte belirliyoruz. 7. Dönem Toplu sözleşme masasına elimiz güçlü oturacağız” diye konuştu. 

Yakın zamanda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında KİK toplantısı gerçekleştirildiğini hatırlatan Medet, toplantıda sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini dile getirdiklerini anlattı. Medet, sorunların çözümü için yetkililerle temas halinde olduklarını söyledi. 

Medet, kendilerine destek olan Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimine teşekkürlerini iletti. 

PAYLAŞ :