4/B Sözleşmeli ASDEP Personelinin Ek Ödemesine Yönelik Emsal Karar
26 Ekim 2022, Çarşamba

Ankara 23. İdare Mahkemesi, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde 4/B sözleşmeli olarak çalışan ASDEP personelinin, “pozisyon unvan” karşılığında 90 puan üzerinden ek ödeme yapılması talebini haklı buldu. Davacının talebinde hukuka aykırılık olmadığını belirten mahkeme, emsal bir karara imza attı.

Sağlık-Sen üyesi olan ASDEP personeli, Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda yürürlüğe giren Sözleşmeli Personele Ek Ödemesi Yapılmasına Dair Kararda yer ve pozisyon unvanına karşılık gelen 90 puan üzerinden ek ödeme yapılmasını talep etti.

Bu talebe personelin “cetvelde yer almayan diğer pozisyon unvanlarında” yer alması nedeniyle itiraz eden kurum, ödemenin 70 puan üzerinden yapılması gerektiğini savundu.

Kurumun itirazı üzerine Sağlık-Sen konuyu mahkemeye taşıdı. Ankara 23. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, kanunlar ve yönetmelikler gereği davacı ASDEP personelinin pozisyon unvanına göre en az 90 puan üzerinden ek ödeme yapılması gerektiği ve talepte hukuka aykırılık bulunmadığı tespit edildi.

Kurumun işlemini iptal eden mahkeme, personelin başvuru tarihinden itibaren bugüne kadar yoksun kaldığı parasal hakların yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi.

Mahkeme, bu dava ile 4/B sözleşmeli ASDEP personeli için emsal bir karara imza attı.

PAYLAŞ :