Muğla İl Sağlık Müdürlüğü maaş promosyonu 2.250 tl ile T.C. Ziraat Bankası kazanmıştır. Tek seferde yapılacak ödeme 15 Mart 2018 de hesaba geçecektir.
22 Ocak 2018, Pazartesi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü maaş promosyonu 2.250 tl ile T.C. Ziraat Bankası kazanmıştır. Tek seferde yapılacak ödeme 15 Mart 2018 de hesaba geçecektir.

Muğla Sağlık Müdürlüğünde 15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle sendika sayımları yapılarak, sayım sonucunda sendikamız geçmiş yıllarda olduğu gibi yine müdürlükte de yetkili sendika olmuştur.
Sağlık-Sen olarak çalışanların hakkı için her yerde mücadele vermekteyiz. biz çalışanlar için gecemizi gündüzümüze katıyor, hizmet etmek için tüm gücümüzle uğraşıyoruz. Hemşiresinden hizmetlisine, doktorundan memuruna tüm çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışıyoruz.

Bu anlamda çalışanların kazanım elde etmeleri noktasında da yoğun bir çabamız vardır. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü personelleri için Banka Promosyon süreci de; çalışanlar adına yoğun çaba gösterdiğimiz bir süreç olmuştur. İhale sürecinin öncesinde; idarecilerle bu konuyu görüştük ve çalışanların bu parayı tek seferde peşin ve eşit olarak dağıtılması yönündeki taleplerini ilettik.

Yetkili sendika olmamız nedeniyle, Muğla Sağlık Müdürlüğünde çalışan ve maaş alan personellerin banka sözleşmesi 15 Şubat 2018 tarihi itibariyle son bulacağından, yeni banka belirlenmesi için 18/01/2018 tarihinde maaş promosyonu ihalesi sendikamızın katılımı ile gerçekleşmiştir.

Bu süreçte ihaleye katılan bankalardan en yüksek ücreti veren T.C.Ziraat Bankası ile 3 yıllık (16.02.2018 ve 09.03.2021 tarihleri arası) sözleşme imzalanmış ve kişi başına yaklaşık 2.250 TL, 15.03.2018 tarihinde peşin olarak ödenecek şekilde promosyon kazanımı sağlanmıştır.

Protokol gereği;

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memurlar ile 4-B, 4-C ve 2018 yılı içinde kadroya geçecek olan ( taşeron işçiler ) daimi işçiler
İşe yeni başlayan, tayinle gelen, promosyon dağıtıldığında ücretsiz izinde olan personellere, çalışacağı ay kadar promosyon ödemesi yapılacaktır.

Promosyon ödemesi yapılan, ancak emeklilik veya ücretsiz izin nedeniyle ayrılmak zorunda kalan personellerden promosyonun iadesi talep edilmeyecektir.

Bu süreç, kamu çalışanlarının yetki verdikleri sendikanın çalışanları ve üyelerini ne kadar temsil edebileceğini ortaya çıkmasına bir örnektir. Yetkili olduğumuz bu işyerinde bize güvenerek yetkiyi bize veren üyelerimiz ve tüm çalışanlar bu kazanımdan hep beraber eşit şekilde yararlanacaklardır. Üye olarak bizi tercih etmeyen çalışanları da sendikamıza destek vermeye davet ediyoruz. Sendika olarak biz gücümüzü üyelerimizden almaktayız. Sadece ve sadece çalışanların faydasına olan kazanımlara imza atarız. Birilerinin baskısı ve yönlendirmesi ile kamu çalışanlarının faydasına olmayan işlere imza atmayız.

Maaş promosyon anlaşmasında komisyonda yer almamızı sağlayan ve bize söz hakkını veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

İhale hazırlık aşamasında, ihale sürecinde ve protokol aşamasında sürekli olarak personelin çıkarını gözeten, personelden yana tavır koyan İl Sağlık Müdürümüz Dr. İskender GENÇER' e, Banka promosyonu ihale komisyonundaki Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ali Burak MÜLAYİM' e ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsmail Rüştü BAŞ' a Sağlık Sen Muğla Şubesi adına Teşekkür ediyorum.


FOTO GALERİ






PAYLAŞ :